Huisarts in opleiding Peter de Rijke – Huisartsenpraktijk de Schans – Woudenberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schans
Schans 28 3931 KJ
Woudenberg
Spoed toets 1

Terug naar overzicht

Huisarts in opleiding Peter de Rijke

Peter de Rijke

Onze praktijk heeft de bevoegdheid van opleidingspraktijk. Dit betekent dat er vanuit de Universiteit Utrecht basisartsen opgeleid mogen worden tot huisarts. Dokter Lekkerkerker is opleider en is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding. De huisarts in opleiding, ook wel aios (arts in opleiding tot specialist) genoemd, is een afgestudeerd arts en heeft vaak al meerdere jaren werkervaring in ziekenhuizen, of andere instellingen op gebied van de gezondheidszorg. De aios zal gedurende 1 jaar volledig meewerken in de praktijk, waarvan er een dag per week onderwijs wordt gevolgd op de universiteit. De volledige huisartsenopleiding duurt 3 jaar.

De aios zal zelfstandig spreekuur doen en medische ingrepen verrichten. Alles wat de aios doet zal direct, dan wel achteraf met dokter Lekkerkerker, of een van de andere huisartsen worden besproken. De patiënt heeft altijd de mogelijkheid aan te geven geen afspraak bij de aios te willen. Soms zal er een video-opname van het consult gemaakt worden om de gespreksvaardigheden te kunnen verbeteren. Dit gebeurt alleen na toestemming van de patiënt.

Peter de Rijke is sinds 1 december 2023 werkzaam als huisarts in opleiding in onze praktijk. Hiervoor heeft hij op meerdere ziekenhuisafdelingen en in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt. Hij zal werkzaam zijn in de praktijk op maandag, woensdag, en vrijdag.

“Ik ben blij dat ik in deze praktijk de laatste stappen mag zetten richting het zelfstandig huisarts zijn. Ik verwacht veel te gaan leren hier en te mogen genieten van het mooie dorp Woudenberg”


Aanwezigheid huisarts in opleiding

  • maandag
  • woensdag
  • vrijdag
Publicatiedatum: 02-01-2024