Praktijkondersteuners – Huisartsenpraktijk de Schans – Woudenberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schans
Schans 28 3931 KJ
Woudenberg
Spoed toets 1

Praktijkondersteuners

Elja Zielman, praktijkondersteuner
Gerdien Alblas, praktijkverpleegkundige

 

In onze praktijk zijn praktijkondersteuners-somatiek werkzaam. Zij ondersteunen de huisarts bij de behandeling van patiënten met diabetes, astma/COPD, hart- en vaatziekten en bij de zorg voor ouderen. De praktijkondersteuners, maken onder andere hartfilmpjes, doen longfunctietesten, 24 uurs bloeddrukmetingen en vaatonderzoek middels enkel-arm index meter. Tevens bieden zij een speciaal “stoppen met roken programma” aan. De praktijkondersteuners werken onder supervisie van de huisartsen en gaan vertrouwelijk met uw informatie om.

De mensen worden steeds ouder en met het ouder worden wordt ook de kans op een chronische ziekte groter. Hierdoor neemt niet alleen de werkdruk van huisartsen toe, ook wordt het belang van gezondheidspreventie en gerichte advisering en voorlichting over een gezondere levenswijze steeds meer onderkend. In huisartsenpraktijk de Schans zijn Elja Zielman en Gerdien Alblas werkzaam als praktijkondersteuner. Zij stellen onder andere protocollen op, ontwikkelen begeleidingstrajecten en houden spreekuur voor in aanmerking komende patiënten.

Elja Zielman werkt in de praktijk op dinsdag, vrijdag en om de week op donderdagochtend. Zij behandelt met name patiënten met diabetes en met hart- en vaatziekten, of met een verhoogd risicoprofiel voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Gerdien Alblas werkt op maandag en donderdag. Zij behandelt met name patiënten met astma en COPD. Verder is zij betrokken bij de ondersteuning van ouderen die extra zorg nodig hebben. Ook begeleidt Gerdien patiënten met diabetes en met hart- en vaatziekten, of met een verhoogd risicoprofiel voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.