Fundusfoto’s – Huisartsenpraktijk de Schans – Woudenberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schans
Schans 28 3931 KJ
Woudenberg
Spoed toets 1

Fundusfoto’s

Op een aantal plaatsen in de regio Amersfoort vindt fundescopie plaats. Daarbij maakt u als patient zelf een afspraak voor op een van de volgende locaties:
Amersfoort, Maatweg 3
Leusden, de Mulderij
Nijkerk, de Nije Veste
Baarn, Molenweg2
Soest, Dalplein 61

De afspraak kan gemaakt worden via het nummer 033-8506070 op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur, waarbij u aangeeft dat het om een fundusfoto gaat.

Over het maken van deze afspraak zult u veder geinformeerd worden tijdens het diabetes spreekuur door uw diabetes praktijkondersteuner Elja Zielman. Ook kunt u zo nodig met haar telefonisch contact opnemen. Voor meer informatie kunt u ook de folder fundusfotografie downloaden:

Klik hier om de folder te downloaden

Achtergrondinformatie

Voor patiënten met Diabetes Type 2  is het belangrijk geregeld een fundusfoto te laten maken. Bij een fundusfoto wordt gekeken of het netvlies afwijkingen vertoont die samenhangen met uw diabetes. De fundus is de lichtgevoelige laag achter in uw oog. Bij patiënten met diabetes bestaat een verhoogde kans op aantasting van de kleine bloedvaatjes. Dat wordt  diabetische retinopathie genoemd maar deze afwijkingen geven niet altijd door u waarneembare klachten. Het is belangrijk om deze afwijkingen tijdig op te sporen en indien nodig te behandelen. Daarom is het aan te raden om de ogen te laten controleren.

Tijdens het onderzoek worden foto`s van het netvlies gemaakt en wordt er gekeken naar het al dan niet voorkomen van afwijkingen van het netvlies ten gevolge van diabetes. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een hiervoor opgeleide medewerker van de polikliniek oogheelkunde van het Meander Medisch Centrum en het duurt ongeveer 10-15 minuten. De beoordeling van de genomen fundusfoto wordt gedaan door de oogartsen van het Meander Medisch Centrum en de uitslag wordt met u besproken door uw huisarts of de praktijkondersteuner.