Pluspraktijk – Huisartsenpraktijk de Schans – Woudenberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schans
Schans 28 3931 KJ
Woudenberg
Spoed toets 1

Pluspraktijk

Zorgverzekeraars geven huisartsenpraktijken met een hoog service nivo de titel “Pluspraktijk”. Achmea is onze preferente zorgverzekeraar, wat betekent dat de meeste patiënten uit onze

praktijk verzekerd zijn bij deze zorgverzekeraar. Wij zijn verheugd  dat Achmea/Agis onze praktijk in juli 2013 het predicaat Pluspraktijk heeft toegekend.

Pluspraktijk zijn betekent dat we niet alleen voldoen aan goede basisvoorwaarden voor kwaliteit van zorg, maar nog een stap verder gaan door het bieden van optimale service:

  • De praktijk is de gehele dag van 8:00 tot 17:00 uur geopend en telefonisch goed bereikbaar.
  • Patiënten worden geïnformeerd middels een informatiescherm in de wachtkamer.
  • Er is een (digitale) praktijkfolder en kunnen zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief.
  • Een patiëntenportaal op onze website maakt het mogelijk om op een beveiligde en eenvoudige manier chronische medicatie online in te zien en te herhalen.
  • Patiënten kunnen online een afspraak maken direct in de agenda van de huisarts van voorkeur.
  • Patiënten kunnen online met e-Consult medische vragen stellen aan de huisarts.
  • De praktijk is goed toegankelijk gemaakt (o.a. middels een volautomatische voordeur) voor minder validen en mensen die rolstoelafhankelijk zijn.
  • De praktijk verricht periodiek een tevredenheidsonderzoek onder haar patiënten.

Tevredenheidsonderzoek

Ondersteunend bij goede serviceverlening is het zogenaamde cliënt- ervaringsonderzoek dat periodiek zal plaatsvinden. Patiënten wordt gevraagd naar hun mening over de praktijk. Namens de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) past het onderzoeksinstituut ARGO (een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen) de methode ‘Door Cliënten Bekeken‘ voor huisartsenpraktijken toe. Dit is een methode om de kwaliteit van de huisartsenpraktijk te meten én te verbeteren. Wij publiceren deze uitkomsten op de website.
Een heel aantal patiënten heeft middels een enquête en een patiëntenpanel hun mening over onze praktijk gegeven. We willen iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken. Wij hebben het certificaat “Door Cliënten Bekeken huisartsenpraktijk” ontvangen. Het gemiddelde cijfer van 8.6 geeft een hoge mate van tevredenheid weer; hier zijn we als team erg blij mee. We hebben een aantal verbeterpunten ontvangen, waar we mee aan de slag gaan.

Zorginitiatieven

Onderstaande links geven verwijzingen naar zorginitiatieven die Achmea biedt: