Huisarts in opleiding Nick van Huuksloot – Huisartsenpraktijk de Schans – Woudenberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Schans
Schans 28 3931 KJ
Woudenberg
Spoed toets 1

Terug naar overzicht

Huisarts in opleiding Nick van Huuksloot

Nick van Huuksloot

Onze praktijk heeft de bevoegdheid van opleidingspraktijk. Dit betekent dat er vanuit de Universiteit Utrecht basisartsen opgeleid mogen worden tot huisarts. Dokter Lekkerkerker is opleider en is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding. De huisarts in opleiding, ook wel aios (arts in opleiding tot specialist) genoemd, is een afgestudeerd arts en heeft vaak al meerdere jaren werkervaring in ziekenhuizen, of andere instellingen op gebied van de gezondheidszorg. De aios zal gedurende 1 jaar volledig meewerken in de praktijk, waarvan er een dag per week onderwijs wordt gevolgd op de universiteit. De volledige huisartsenopleiding duurt 3 jaar.

De aios zal zelfstandig spreekuur doen en medische ingrepen verrichten. Alles wat de aios doet zal direct, dan wel achteraf met dokter Lekkerkerker, of een van de andere huisartsen worden besproken. De patiënt heeft altijd de mogelijkheid aan te geven geen afspraak bij de aios te willen. Soms zal er een video-opname van het consult gemaakt worden om de gespreksvaardigheden te kunnen verbeteren. Dit gebeurt alleen na toestemming van de patiënt.

Nick van Huuksloot is sinds 1 december 2022 werkzaam als huisarts in opleiding in onze praktijk. Hiervoor heeft hij op meerdere ziekenhuisafdelingen en in twee verschillende huisartsenpraktijken gewerkt. Hij zal werkzaam zijn in de praktijk op maandag, woensdag, en vrijdag.

“Ik heb er erg veel zin in om de laatste fase van mijn opleiding tot huisarts in deze praktijk door te brengen. Het persoonlijke contact van het huisartsenvak


Aanwezigheid huisarts in opleiding

  • maandag
  • woensdag
  • vrijdag
Publicatiedatum: 19-12-2022